Purito je stále v procesu. Otázky směřujte na email info@purito.cz a nebo na telefonem na Lucku +420 774 616 887.

Jak vyfotit malého nezbedu?

 

Pomocí fotografií lze alespoň na chvíli zastavit čas. A také v něm cestovat zpátky do minulosti. S dětmi to ubíhá všechno mnohem rychleji a  je to s nimi tolik pestré. Velkou spoustu momentů si stojí za to zaznamenat a pamatovat. A následně pak vzpomínky vyvolávat. Nikdy by mě nenapadlo, že budu po šesti letech vytahovat oblečky velikosti 52 a říkat: "Podívej Fanoušku, tááákhle si byl malinký." Samozřejmě se slzami v očích... To přece říkají jenom starý báby. A já mám teprve Kristova léta. Už je to tak, nikdo nemládne. :) 

Jak používáme kostky u nás v Puritu?  

Jedna - pro mě důležitá – poznámka na úvod. Není důležité čím, ale co fotíte. Především byste měli mít z fotografování radost – a tu lze zaznamenat čímkoli. Vezměte do ruky telefon, nebo foťák a kostky, nebo karty od Purita a jdeme na to.

  1. Rozmyslete si místo a rekvizity. Každý, kdo se stará o domácnost a děti, má bohaté zkušenosti s time-managementem, využijte toho.

  2. Vyberte si jedno místo, které budete používat k focení. Nejlépe celou dobu. S ním i jednotný a jednoduchý podklad. Například deku, plenku, koberec, nebo podlahu. 

  3. Dobrá fotka je obvykle ta, která má v sobě nějaký příběh, nějakou emoci, nějaké zachycení atmosféry. Sune se vám dítko ze záběru rychlostí blesku? Je zajímavé zachytit byť jenom čmouhu, která se na připraveném prostoru mihne. I to vám připomene, co se tehdy dělo.

  4. Neztrácejte trpělivost. Jak udržet dětskou pozornost? Nám funguje jídlo. To je důležitá pomůcka. Některé děti opravdu nevydrží chvíli v klidu. Také je možné, že v určitém období nebudete mít jinou fotografii dítěte, než s plnou pusou. 

  5. Pozor na protisvětlo. Využijte co nejvíce denního světla. Nechte jej svítit dětem ze předu. Nepřítelem detailů a ostrých fotek je, když světla není dostatek a nebo svítí zezadu. 

  6. Také máte tisíce fotek v počítači a telefonu a je jen hrstka, ke kterým se pravidelně vracíte? Vytvořte si fotoalbum. Fotografie by měla být součástí historie každé rodiny. Není nic lepšího než se sejit a zavzpomínat na staré časy. Fotky si vkládejte do alba za sebou, časosběrné fotografie jsou zpětně moc krásné.

  7. Dělejte si k fotkám popisky. Někdy se stane, že si lámete hlavu, které to vlastně dítko na fotografii je nebo se nemůžete shodnout, kde a kdy vlastně fotka vznikla. S popiskami to budou i budoucí generace přesně vědět. 

 

Jak vypadalo focení s Jonáškem? 

 

Jak mohou vypadat takové časosběrné snímky?

 

Zpět do obchodu